2018. január 1. hétfő ÚJÉV NAPJA

2017.12.31 21:35

2018. január 1. hétfő

ÚJÉV NAPJA

 

,,Hiszen kegyelemből van üdvösségetek a hit által, és ez nem tőletek van: Isten ajándéka ez; nem cselekedetekért, hogy senki se dicsekedjék. Mert az ő alkotása vagyunk, akiket Krisztus Jézusban jó cselekedetekre teremtett, amelyeket előre elkészített Isten, hogy azok szerint éljünk."
(Efézus 2:8-10)

 

Vannak egészen fontos kincseink, amelyek nélkül egyetlen percünket sem tudjuk elképzelni, és vannak olyan értékeink, amelyekről - mások kedvéért - akár lemondani is tudunk. Rangsoroljuk is ezeket az értékeinket. Megállapítjuk, mi a fontos, és mi az, ami nem lényeges. Az egyik legdrágább kincsünk a múló idő. Bár gyakran elfecséreljük, de ilyenkor óév-újév fordulóján rádöbbenünk, mennyire fontos és drága. Isten igéje átrendezi, meggyógyítja értékrendünket. Talpra állított értékpiramisunk csúcsán a vele való közösség ragyog. Ez boldogít már itt, a földön, és majd teljességre jut az üdvösségben.

,,Kegyelmes Istenünk! Köszönjük, hogy kivezettél az óévből, és kegyelmed új esztendejével megajándékozol bennünket. Tedd hatékonnyá szívünkben igéd üzenetét, hogy megértsük: csak akkor szolgálhatjuk szent neved dicsőségét, ha szolgálatunkat hűségesen betöltjük. Így adj boldog új esztendőt mindnyájunknak! Ámen."

 

A nap éneke:
TÉGED ISTEN DICSÉRLEK

(Kodály Z: Sík Sándor Te Deuma)