2017. július 18. kedd

2017.07.17 20:58

2017. július 18. kedd

 

„Miután [Jézus] abbahagyta a beszédet, ezt mondta Simonnak: 'Evezz a mélyre, és vessétek ki hálóitokat fogásra!' Simon így felelt: 'Mester, egész éjszaka fáradtunk ugyan, és semmit sem fogtunk, de a te szavadra mégis kivetem a hálókat.'  

(Lukács 5,4-5)

 

Milyen nehéz lehetett Simon Péternek beismerni a kudarcot Jézusnak. Hivatásos halász volt, és igencsak jó a szakmájában. Így kereste a kenyerét. Mégis, néha még a profik is egy egész éjszakai halászat után sem fognak semmit.

Jó emberek voltak, és a tőlük telhető legjobbat tették. De van amikor a legjobb sem elég, és vannak olyan alkalmak, amikor nem tudjuk irányítani a helyzetet. Nem tudjuk irányítani a gazdaságot, nem tudjuk befolyásolni az időt. Nagyon sok mindent nem tudunk irányítani az életünkben, amik hatással vannak az életünkre. Lehet, hogy nagyon próbáltad, mindent beleadtál, de úgy tűnik, mégsem változik semmi, és semmit sem tudsz felmutatni.

Mit tehetsz? Először is, hívd be Jézust a hajódba! Más szavakkal, engedd, hogy ő legyen a munkád központjában. Másodszor, ismerd be, hogy a te módszereid nem működnek. A Biblia vallomásnak nevezi ezt, és igencsak nehéz lehet.

 

A nap éneke:

REJTS MOST EL

Rejts most el a szárnyad alá
Erős kézzel takarj be engem

Refrén:
Tenger tombol, zúg, süvít a szél
Te emelsz fel a vihar fölé
Uralkodsz hullámok habjain
Szívem nem fél, Benned remél!

Csak Istenben bízz, én lelkem
Mert Ő él, nagyobb mindennél

Refrén:
Tenger tombol, zúg, süvít a szél
Te emelsz fel a vihar fölé
Uralkodsz hullámok habjain
Szívem nem fél, Benned remél!