2016. január 1. péntek Újév napja

2015.12.31 23:24

2016. január 1. péntek 

Újév napja

 

,,Jézus Krisztus tegnap, ma és mindörökké ugyanaz... Nincsen itt maradandó városunk, hanem az eljövendőt keressük... Általa vigyük Isten elé a dicsőítés áldozatát mindenkor, azaz nevéről vallást tévő ajkaink gyümölcsét!"
(Zsidókhoz írt levél 13:8, 14-15).


Egy új esztendő még bizonytalannak tűnő kezdő lépései kopognak a végtelenbe siető idő-országúton. - Tegnap még elmúlásról beszéltünk, ma pedig, mivel kezdet van - úgy tűnik -, az idő az előrejutás, a célba érkező haladás fontos tényezője. Vajon így léptünk-e a múló és mégis cél felé siető idő útjára, hogy a mi utunknak is, a mi lépéseinknek is célja van? A cél a jövendő, az, ami már időtlen, elmúlások és újrakezdések nélküli örökkévalóság! Jó, hogy földi életünkben az idő elmúló és újrakezdődő szakaszokból áll. És jó, ha az életünk is azt mutatja: megállás után - ,,nem mondom, hogy már elértem volna" - továbblépés a cél felé.
Elérjük-e a célt? Mi erre a garancia?
Jézus Krisztus örökkévalósága! - Az, hogy aki elkezdte bennünk a jó munkálását, be is végzi. Csak engednünk kell, hogy ténykedjék az életünkben Szentlelke által, és igyekeznünk kell azon, hogy munkatársaivá váljunk! - Ebből az alaphelyzetből kiindulva vagy újrakezdve, célba érhetünk. Akkor az időnk nemcsak múlik, hanem telik, beteljesedik!
Megvan-e ez az alapod, ez a biztos kiindulási pontod?
Állj a Kősziklára és lépkedd vele végig a következő múló időt, és fokról fokra teljesedj be vele, mert ő az Út és a Cél! Legyen Élete a Te utad és úton járásod az ő élete! Akkor benne, vele és általa megtalálod a jövendőt!

 

A nap éneke:
ISTEN DICSŐSÉGE