2015. január 25. vasárnap Ökumenikus Imahét 8. nap

2015.01.24 21:54

2015. január 25. vasárnap

Ökumenikus Imahét 8. nap

Adj innom!”

 

Az idei imahét alkalmain, egy megható és elgondolkodtató a kép tárul elénk Krisztus találkozásában a samáriai asszonnyal. Világos képet kaphatunk arról, hogy hogyan viszonyul a Megváltó a bűnös emberhez, aki az üdvösséget keresi és kész meghallani Krisztus hívó szavát.

 

„Sokan hittek benne az asszony szava miatt.”

(János 4:39)

 

A samáriai asszony szívében változás történik, aminek következtében Jézus követőjévé válik. Elkezdi hirdetni népének, hogy megtalálta a Messiást. Sokan hittek Jézusban „az aszszony tanúságtétele miatt” (Jn 4,39). A Jézussal való találkozás következtében megváltozik az asszony élete, és tanúságának ereje lesz nemzetségében. Nyitottságának köszönhetően felismeri az idegenben „az örök életre buzgó víz forrását” (Jn 4:14)

A keresztény hitnek kulcsfontosságú része a misszió. Minden keresztény feladata, hogy Isten nevét hirdesse. Akik tisztán hirdetik Jézust, olyan párbeszédet tudnak kialakítani másokkal, amely nyitott egymás megismerésére és a különbözőségek tiszteletére.

Tanuljunk meg úgy inni az élő vízből, hogy a kutat ne foglaljuk el. A kút nem a miénk. Az élő víz forrása Krisztus által adatik, melyből életet nyerünk. Ha a te beszéded és cselekedeted hiteles, akkor a világ meghallja a hitedet.

 

A nap éneke:

MINT A SZARVAS MELY HŰS VÍZRE VÁGYIK